Nostalgiline õhtusöök Lia Virkusega
23. veebruaril 2023 kohtusid lapsepõlvemälestused tänapäevaga, sel korral siis Haapsalus. Esimest korda õnnestus külalisel nautida Lia Virkuse retsepte tema enda käe läbi valmistatuna ja seda OHH restoranis.
Nostalgiline õhtusöök Lia Virkusega tõi esile imelisi emotsioone kaugest minevikust, erinevatest Eesti maakondadest, seda peamiselt toiduvalmistamise teemal. On ju magus-hapu kapsas meie kõikide pidulaudasid läbi aegade kaunistanud, kuidas aga valmistas seda Lõuna-Eestis elav vanaema või hoopis Läänemaal elav ema, on külastajatel mälestused erinevad. Mis peamine, kõik need maitsesid imeliselt!
Menüü:
Tervitusamps
Kaerajahuga hapusai ja OHH rukkileib, millele annavad värvi hernemääre ning särtsu kilutartar ja marineeritud sibul. Trooniks ampsul vuti muna.
Eelroog
Vanaema kapsa plaadipirukas.
Peolaua klassika
Tursamaksa salat, soolaseenesalat, küüslaugujuust ja rukkileiva õhikud.
Salat
Kihiline keelesalat Kosmose pokaalides.
Põhiroog
Pikkpoiss toorsuitsupeekoniga, magushapud kapsad, toorelt praetud kartul sibulaga. Kaunistuseks sidruniviil ja peterselli leht.
Magustoit
Virsiku tarretis serveeritud pokaalis vahukoore-toorjuustukreemiga, kaunistuseks rukkilillepuru.
Lisaks pakkusime lahustuvat kohvi ning musta teed sidruniga.
Menüü
- Leti alt: Kaerajahuga hapusai pekileib, kilutartar ja hernemääre, seenesalat, tursamaksasalat.
- Eelroog vanaema juurest: Kapsa-plaadipirukas, kihiline veisekeelesalat
- Meenutades lapsepõlve: Pikkpoiss majoneesi-juustukattega, magushapud kapsad & ahjukartul sibulaga
- Dessert: Virsikutarretis vahukoore-toorjuustukreemiga, vaarikane kräsupea
- Joogid: Vana Tallinn 100 ja Viru Valge juubeliviin Eestist, Edoardo Miroglio Sparkling Brut, Edoardo Miroglio Blanc de Noir ja Heritage Pinot Noir Bulgaariast.
Õhtu täis rännakuid, mälestusi ja meenutusi oli armas.
Aitäh, Lia ja Daire









































