Datlikeeks

Kuidas datlikeeks meie südamesse jõudis

Kõik algas sellest, et armas Reet Kivi – kes on elanud ja töötanud pikalt Dubais – tõi meile sealt kaasa imeliselt maitsvaid datleid. Need olid nii uskumatult head, et otsustasime seda väikest osa Dubai magusast maailmast jagada ka oma külalistega. Nii sündiski traditsioon, et padjal ootavad saabujat väikesed datlikesed, mis tervitavad saabujat Dubai moodi soojalt.

Ühel hetkel tekkis mõte panna datlid ka desserdi sisse. Hea sõber Siki jagas retsepti, mille ta omakorda oli saanud oma Soome sõbralt – nende peres väga populaarne Taatelikakku osutus tõeliseks hitiks ka meie külaliste seas. Keeks oli nii menukas, et ka armastatud toidufotograaf ja retseptiraamatute autor Ragne Värk lisas selle oma kokaraamatusse.

Nii rändavadki head retseptid käest kätte, südamest südamesse ja köögist kööki. Loodame, et ka see retsept jalutab siit lehelt edasi ning leiab tee sinu kodusse ja inimesteni, kellega seda jagad.

Datlikeeks

Vajalikud vahendid: keeksivorm, ahi
Kogus: 12

200 g kuivatatud datleid
2 dl vett
200 g võid
2 muna (toasoojad)
1,5 dl suhkrut
1 spl (triiki) vanillisuhkrut
1,5 dl keefiri
3,5 dl nisujahu
2 tl soodat

  • Pane ahi tööle ja aseta 175C peale.
  • Aseta datlid koos veega väiksesse potti, aja keema ning vahetevahel segades keeda madalal kuumusel nii kaua, kui datlid on pehmed. Lisa või ja lase võil sulada. Püreesta segu saumiksriga ühtlaseks massiks ning jäta jahtuma.
  • Määri keeksivorm võiga ning puista üle jahuga.Vahusta toasoojad munad suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks heledaks vahuks. Lisa keefir munasegule ja sega korralikult läbi. Lisa nisujahule sooda ning sõelu see vahustatud munade ja keefirisegu hulka.
  • Lisa ka datlisegu, sega korralikult läbi.
  • Kalla taignasegu vormi ning küpseta 1 tund ahju alumisel siinil.
  • Enne serveerimist lase jahtuda, kaunista tuhksuhkruga
Close
Close