Roman Zaštšerinski nimi ei vaja Eesti toidumaailmas pikemat tutvustust. Ta on tunnustatud kokk ja mitme armastatud Tallinna restorani – Moon, Kolm Sibulat ning Mantel & Korsten – kaasasutaja ja hing. Tema stiil on aus, maitseküllane ja läbimõeldud, kombineerides põhjamaise selguse ja slaavi hingelisuse. Romani käekiri on mõjutanud terve põlvkonna noori kokkasid ning tema restoranid on armastatud nii kohalike kui ka toidunautlejate seas üle maailma. Roman Zaštšerinski 5-käiguline õhtusöök 4.oktoobril OHH-is.
Roman Zaštšerinskit on autasustatud Valgetähe V klassi ordeniga, mille on talle omistanud Vabariigi President – tunnustus tema pühendumise eest Eesti toidukultuuri edendamisele. Ta on kirglik kokk, kes eelistab tavaliselt jääda oma köögi kulisside taha – mistõttu on eriti eriline, et ta tuleb nüüd Haapsallu, et valmistada 5-käiguline õhtusöök.
4. oktoobril avaneb Old Hapsal Hotelis erakordne võimalus – Roman Zaštšerinski tuleb isiklikult kohale ja võtab üle OHH köögi. Ta loob 5-käigulise menüü, mille iga roog räägib tema enda lugu. See ei ole lihtsalt õhtusöök, vaid kohtumine inimesega, kes on vaikselt, aga kindlalt kujundanud Eesti gastronoomilist maastikku.
Roman lubab, et tuleb ise kööki, toob kaasa oma energia, kogemused ja loomingulisuse. Lisaks roogadele räägib ta ka oma loo – kuidas on sündinud tema restoranid, millised hetked on teda kõige rohkem vorminud ja miks ta teeb seda, mida ta teeb.
Täpsema menüü avalikustame suve lõpus, siis kui Romani sõnul on parimad maitsed jõudnud koguneda erinevatesse meeltesse.Iga käigu juurde valib sobivad veinid meie külalistele juba tuttav sommeljee Oksana, kes arutleb meiega ka antud veini ja toidu kooskõla.
– koos juurde sobitatud veinidega, majutus 2-in toas koos rikkaliku hommikusöögiga 180€
– koos alkoholivabade veinidega, majutus 2-in toas koos rikkaliku hommikusöögiga – 180€
– koos juurde sobitatud veinidega 130€
– koos alkoholivaba veinidega 130€
*majutujatel tubade valiku võimalus First-In meetodil :-)
Maksimum kohtade arv 40 (20 kohta järgi).
Fotod: pressimaterjal